Jak naše pokrmy připravujeme?

 

Pokrmy jsou připravovány nejšetrnějším způsobem vaření ve vakuu po dobu 12 hodin při teplotě 70 Celsia. Díky tomuto šetrnému způsobu přípravy se v jídle zachovají všechny důležité živiny. 

Veškeré suroviny jsou pečlivě uchovány a pravidelně kontrolovány

Krabičky jsou skladovány ve speciálních prostorech, kde je zaručena maximální hygiena

Krabičky po doručení ihned uchovejte v lednci a spotřebuje je termínu dle etikety

Jídla určená k ohřevu můžete připravit v originálním obalu. V takovémto případě nezapomeňte fólii na několika místech propíchnout

Způsob přípravy a suroviny

Rýže je plodinou, kterou v prostředí kuchyně používá jistě většina z nás.

Mnoho z nás při volbě vhodné rýže pro daný, připravovaný pokrm, narazilo na oslovení krátkozrnná, dlouhozrnná, kulatozrnná a spoustu dalších. Hlavním rozlišovacím aspektem je totiž tvar a velikost této plodiny. To obecné rozdělní však dnes nahrazují výrazy a pojmy, kterými jsou jednotlivé druhy odlišeny. Pojďme si tedy představit ty nejznámější a v běžné tuzemské gastronomii asi nejpoužívanější.

 

Bílá rýže

Produkt, který je pravděpodobně nejpopulárnější a také cenově nejdostupnější. Bílá rýže neobsahuje žádné obaly a můžete ji pořídit v několika délkách.

Basmati rýže

Tento druh plodiny je především v zemi svého původu, tedy Indii, označován za královnu rýží. Vzhledově doběla zabarvená obilnina, která neobsahuje žádné slupky a honosí se svojí osobitou a příjemnou chutí v podobě ořechů. Jde o dlouhozrnnou rýži, která je ideální volbou především pro bezlepkovou stravu a gurmány, jež mají rádi dobře stravitelné pokrmy.

Jasmínová rýže

Z hlediska kuchařského lze tuto rýži označit za lepivou, díky čemuž se do značné míry utváří také její účelovost v gastronomii. Samotný název napovídá, že jde o rýži, která voní po jasmínu, tedy květinách.

Natural rýže

Rýže tohoto druhu je naprosto perfektním nositelem velkého množství živin, které vyžaduje tělo každého z nás. Pokud se stane pravidelným prvkem vaší stravy, můžete se těšit na nutnou dávku vitamínu B, vlákniny, minerálů, nenasycených kyselin a řady dalších látek.

Planá rýže

Plodina, která je výrazná hlavně svým specifickým tmavým zabarvením. Proto ji běžně asi neuvidíte jako hlavní přílohu stravy, ale jako součást salátů a podobných pokrmů. Její zemí původu je Severní Amerika a pyšní se přemírou vitamínu B.

Arborio rýže

Kulatozrnná odrůda, která je populární a také hojně pěstována především v Itálii. Plodina, která je po přípravě velice krémovitá, což způsobují její rostlinné předpoklady. Pakliže zvolíte tento druh rýže, počítejte s tím, že pod křehkým, až mazlavým povrchem se bude ukrývat pevné a silné jádro. Často je součástí rizota.

Carnaroli rýže

Krátkozrnná rýže, která dosahuje během přípravy a optimální doby vaření baculatého tvaru. Jde opět o italskou a často oblíbenou odrůdu, se kterou je připravováno rizoto al-dente.

Bhútánská rýže neboli rudá

Pokud jste trochu zeměpisu znalí, víte, že Bhútán je himalájským územím, které je výrazné na stopové prvky. A právě v tomto prostředí dochází k pěstování této krátkozrnné rýže, jejíž vzhled je taktéž na první pohled dosti zřejmý. Je totiž červenohnědá.

Přidejte si nás

  

Kontakt

Fitness Menu

Na Strži 1721/63, 140 62 PRAHA 4

Tel:+420 601 359 641

email: info(@)fitnessmenu.cz